Reparatie en onderhoud

Wie doet wat?

Reparaties en onderhoud zijn nodig om prettig en veilig te blijven wonen. Maar wie doet en betaalt nou wat? In het document Onderhoud aan de woning (pdf) leest u, per onderdeel van uw woning, wie zorgt voor reparaties en onderhoud: u of de Verhuurder. De Verhuurder is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het dak, de centrale verwarming en voorzieningen die u deelt met de buren zoals de lift, de bellen bij de voordeur en de lampen in de hal of bij de trap.

Reparatie aanvragen

U kunt een verzoek voor reparatie aanvragen via onderhoud@huurhuisbeheer.nl. Omschrijft u alstublieft goed waar de reparatie voor nodig is, ondersteun dit eventueel met foto’s. Vergeet niet uw adres te vermelden en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent zodat de aannemer direct contact met u kan opnemen voor het maken van een afspraak.

 

Calamiteiten

Bij reparaties met spoed – inbraakgevaar, ernstige lekkage of gevaar voor de bewoner(s) – belt u, ook buiten kantooruren, 06-15826952.

 

Afspraak

Als de reparateur langskomt, moet u -of iemand die namens u kan beslissen- thuis zijn. Als dit niet het geval is, kan de Verhuurder bij de volgende afspraak voorrijkosten in rekening brengen. De reparateur is een medewerker van een bedrijf dat door de Verhuurder ingehuurd is. Zorg ervoor dat de plek van de reparatie goed bereikbaar is, bijvoorbeeld door een kast, wasmachine of een kleed te verschuiven.